Малий бізнес доброчесно сплачує податкові платежі

Малий бізнес доброчесно сплачує податкові платежі

У час, коли українці працюють і живуть між тривогами та обстрілами, воєнними діями, малий бізнес розуміючи відповідальність за фінансову безпеку країни, доброчесно сплачує податкові платежі. Так, упродовж січня-серпня 2022 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини майже 582,2 мільйона гривень єдиного податку — на 36,2 мільйона більше, ніж очікувалося.

Порівняно ж з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 57,5 мільйона гривень.

Значна частина сплаченого податку — внесок приватних підприємців. За вісім місяців цього року вони сплатили 425,3 мільйона гривень єдиного податку, що на 45,2 мільйона більше, ніж торік. Додаткові надходження склали 27,7 мільйона гривень, оскільки сплата перевищила очікування на сім відсотків.

Юридичні особи — спрощенці перерахували за цей період 88,2 мільйона гривень єдиного податку — на 4,4 мільйона більше очікуваного. Порівняно ж із торішніми січнем-серпнем надходження збільшилися на 13,8 мільйона гривень.

Сільськогосподарські виробники (четверта група спрощенців) сплатили з початку 2022 року 68,7 мільйона гривень єдиного податку.

Податківці також нагадали, що єдиний податок — платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання — спрощенцям, які продовжують здійснювати діяльність, створювати нові робочі місця, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області