Нові успіхи братів і їхніх друзів

Нові успіхи братів і їхніх друзів

Наприкінці минулого тижня у Мукачеві на Закарпатті визначилися лауреати чемпіонату України з греко-римської боротьби серед юнаків віком до шістнадцяти років. Участь у ньому взяли понад дві сотні атлетів з багатьох куточків нашої держави.

Серед тих, кому вистачило майстерності піднятися на п’єдестал пошани, і вихованець КДЮСШ із цього виду спорту Тернопільської міської ради Максим Радик, який нині займається в обласній ШВСМ. За підсумками баталій у ваговій категорії до 71 кілограма завоював бронзову медаль. Разом з учнем Великоберезовицької ЗОШ виступав і його брат Юрій Радик, який у ваговій категорії до 55 кілограмів посів п’яте місце.

Напередодні ж офіційного всеукраїнського старту брати разом із партнерами по команді побували в чеському місті Гавличкув-Брод, де у компанії з однолітками 2006—2007 років народження з Молдови, Румунії, Сербії, Польщі, Хорватії сперечалися за нагороди престижного міжнародного турніру. Й обоє стали переможцями у своїх вагових категоріях.

Щедрий урожай нагород зібрали й інші наші земляки. Із срібними медалями додому повернулися Назар Бабінський і Владислав Топольницький, із бронзовими — Нікіта Квасецький і Вадим Небор.

А в польському Гданську турнір відбувся під патронатом колишнього президента цієї країни Леха Валенси. Крім українців і господарів, у ньому взяли участь борці з Норвегії і Німеччини. Вже згаданий Назар Бабінський також удостоївся «срібла» за успіхи у своїй ваговій категорії.

Не підвели своїх наставників й інші тернопільські атлети. Також у старшій віковій групі (2005—2007 роки народження) переміг Михайло Головко, третє місце завоював Анатолій Паснак. Баталії ж юнаків 2008—2010 років народження принесли перемоги у своїх вагових категоріях Богданові Бендіні і Владиславові Кротюку, «срібло» — Юрієві Мельнику, «бронзу» — Матвієві Кротюку та Ярославові Бородаю. Нарешті, серед наймолодших (2011—2014 роки народження) гідним відзнак за друге місце виявився Артем Топольницький.

Усіх цих здобутків вистачило, аби збірна тернопільських борців завоювала третє місце в командному заліку.

На фото: тернопільські борці разом зі своїми наставниками після завершення чемпіонату України в Мукачеві на Закарпатті.

Фото із соціальних мереж