Податок на нерухоме майно для місцевих бюджетів краю

Податок на нерухоме майно для місцевих бюджетів краю

Упродовж дев’яти місяців цього року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 230,3 мільйона гривень. Це на 134,4 мільйона, тобто у понад два рази більше, ніж торік у січні-вересні.

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості — фізичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю 121,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно, що на 110,6 мільйона більше, ніж у січні-вересні 2022 року.

Юридичні особи перерахували за нерухомість протягом дев’яти місяців року 108,5 мільйона гривень. Торік сума була на 23,8 мільйона гривень меншою.

Податківці нагадали, що надходження від податку на нерухоме майно повністю спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих платежів громад, що формують їхні бюджети. Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на перше січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за квадратний метр.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області