Наші краяни переважно подають звітність в електронному вигляді

Наші краяни переважно подають звітність в електронному вигляді

Упродовж січня-березня цього року платниками податків Тернопільської області подано 497304 податкові декларації. З них 485214 декларацій подано в електронному вигляді, що складає 97,6 відсотка від загальної кількості.

Зокрема, по юридичних особах відсоток подання звітності в електронному вигляді склав 99 відсотків, а по фізичних особах — 95,7 відсотка.

Податківці наголосили, що подати декларацію в електронній формі можна на сайті Державної податкової служби України в особистому електронному кабінеті платника податків.

Для зручності платників податків ДПС в особистому електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного передзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб — платників податку та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати податкову декларацію та подати її до контрольного органу з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області