Абсолютна вікторія Олександра Усика

Абсолютна вікторія Олександра Усика

Минулої суботи, 18 травня, у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді володар поясів WBA, WBO, IBF і IBO, українець Олександр Усик переміг чемпіона WBC Тайсона Ф’юрі з Великобританії в об’єднавчому бою за титул абсолютного чемпіона світу в надважкій ваговій категорії. Про напружений характер поєдинку свідчить хоча би та обставина, що перемога дісталася нашому земляку роздільним рішенням суддів — 115:112, 113:114, 114:113.

Усі, хто дочекався надзвичайно пізньої трансляції цього бою, не міг не зауважити, що перший раунд боксери провели досить обережно. Хоча Ф’юрі у властивому для себе стилі і спробував видатися таким собі шоуменом, однак пропустив лівий боковий від українця.   

Наступні три хвилини Усик розпочав із потужної «двійки». Активізувався і ближче до завершення раунду, провівши ще одну хорошу атаку. Але у відповідь пропустив аперкот від суперника. Далі наш співвітчизник намагався рвати дистанцію, шукати шанс для атаки. А Ф’юрі працював джебом і проводив гострі випади. Тобто, бій загалом контролював британець, у той час, як Олександр Усик ніяк не міг пристосуватися до суперника.

З атак українця розпочався і п’ятий раунд. Проте Ф’юрі продовжував уміло захищатися, знову ж таки використовуючи джеб. А коли Олександрові вдавалося розірвати дистанцію, суперник знову вдавався до клінчу. Словом, за перші шість раундів наш земляк завершив на свою користь хіба одну, у кращому випадку — дві 3-хвилинки.

Звісно, що і сам Олександр, і його секунданти це добре розуміли. Тому і доклали чимало зусиль для того, аби виправити не досить втішну ситуацію. І у восьмому раунді зумів влучити лівим хуком. Обличчя британця почала заливати кров. Цей раунд, як згодом з’ясувалося, і став переломним. А наприкінці дев’ятого Олександр Усик настільки посилив динаміку власних дій, що за лічені секунди до гонгу британець побував у нокдауні.

І тут виникли цілком резонні запитання до рефері, який почав відлік тоді, коли Ф’юрі ще не присів на коліно. Тож, фактично, врятував англійця від імовірного нокауту…

Натомість чемпіонські раунди пройшли під диктовку Олександра Усика, який майстерно довів свою перевагу. Це означало, що український боксер Олександр Усик став першим в історії володарем усіх чотирьох поясів у надважкій вазі! Раніше, до речі, наш уславлений земляк уже володів усіма поясами. Але в першій важкій вазі.

Порадіймо також і за іншого відомого українського боксера Дениса Берінчика. Той уперше на професійному ринзі завоював чемпіонський пояс за версією WBO у легкій вазі, здолавши мексиканця Емануеля Наваррете. І в цьому випадку рішення суддів виявилося роздільним — 115:113, 116:112, 112:116.

Загалом рівний бій також тривав усі дванадцять раундів. Утім, новоспечений чемпіон світу, без сумніву, також був трохи точнішим. Завдяки цьому продовжив власну переможну ходу — двадцять виграшів у двадцяти поєдинках. І в останньому з них — не над будь-ким. Адже Наваррете був чемпіоном світу у трьох вагових категоріях.

На фото: британець Тайсон Ф’ЮРІ не встояв перед потужними атаками Олександра УСИКА.  

Фото із соціальних мереж