В Україні теперка, як я виджу, новий різновид охоронців з’явився. Читавім в їдній газетці, же називають їх «тітушками».
Ще нардепи для них спеціального закону не прописали, але люди роботу вже мають, гроші отримують, коротше, всьо, як положено. Навіть форма в них неофіційна є — спортивні штанці, маєчки або футболочки чи, як дуже зимно надворі, то светрик. Досвід роботи, як я зрозумів, не дуже то в потребі. Головне, аби мали хлопці файну фізичну підготовку, вміли добре кулаками махати, ногами, очі витріщати, пам’ять на паролі (жеби міліція їх пропускала, куди треба), стрижку коротеньку, аби яка баба за чуба не влапала й по писку не натовкла. Не знаю, чи обов’язкове знання матюкальника, але без того в їхній праці точно не обійтисі.
Чи то нашій владі міліції і власної охорони замало, але маємо отаку во придибенцію. То тілько для народу як треба на злодія пожалітися, то мусиш іти в міліцію, заяви писати, на допити ходити, слідчого чекати, очні ставочки відвідувати. А то, певно, буде така охорона, же на скорім виклику. Свиснув — і налетіли. І не тре спеціяльних наказів писати та й відчитуватися, кого куди посилали і для чого. Дуже зручна групка охоронців. Ото, думаю, може, й собі таких найняти, га? А то влада теперка така злосьна, тілько те й читаєш, же десь когось накриє, ув’язнить, наб’є. Страшно стає жити… От, то вирішив, же платити буду своїм оборонникам смачними пляцками, бо на дрібоньку пенсію втримати їх не зможу. От маю рецепт одного смаколика (думаю, хлопцям засмакує) від пані Ганни Панчишин із Жизномира Бучацького району.
5─6 яєць збиваєте зо шклянкою цукру, додаєте шклянку меду і по шклянці квасного молока й сметани. Вимішуєте, тоді всипаєте чайну ложку соди, погашеної оцтом, додаєте 20 грамів дріжджів, вливаєте 100 грамів олії, 4─5 столових ложок спаленого цукру, розведеного у воді, і муки — аби тісто було порідким. Виливаєте його у велику бляшку і ставите на годину в розігріту духовку. Пильнуєте готовність сірничком. Тоді рихтуєте масу на свій смак або ж повидло, розрізаєте готовий пляцок надвоє, перемащуєте, ставите в холодильник, аби паляниці всмоктали начинку, і наминаєте.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте