І що то за мода нині така чи то пошесть — як тільки вибори на носі, то політики зачинают бідніти і дрібніти. Єдине, що в них росте в той час — патріотизм і рівень боротьби за справедливість.
Но то на їхню думку. А збоку дивишсі на то всьо та й думаєш — чоловіче, в тебе єдине, що виросло за всьой той час, то живіт. Я вже давно не видів політиків не пузатих, не пикатих і не банькатих. Є одиниці, але за чужими животами їх не дуже то й видно — гублятьсі або ховаютьсі.
Ото днями натрапив на кілька інтересних вирізок. Всьо знайомі писки. Одного навіть вживу бачив, а не тілько по телевізору. І навіть спершу думав, що толковий хлоп сі знайшов серед наших політиків. Аж нє — толковий, но не для народу. З вигляду — бідося, в їдному кітельку бігає по всіх ефірах, скромненький такий. А тут раз — а в їднім елітнім райончику квартира, а в другім — хата, а в третім — бізнес. Там дочка, там теща, там жінка… От вам і бідося. Як казав мій сусід: «Біда! В хаті копійки нема! Всьо грубі гроші…»
А наш народ багатіє хіба що на борги та болячки від такого «щастя». Правда, і в нас животи ростут. Але від доброго їдла: в нас тих пляцків добрих є купа. Головне, аби газ не піднімали, жеби годен було пекти і не скупитисі.
Ото надибав рецепта медівника з чорносливом.
Для тіста нам тре 150 грамів цукру, стілько ж меду, дві яйци, 300 грамів муки, чайну лижку поташу і дві столових молока. Найперше розтираємо цукор і мед. Тоди гріємо молоко і сиплемо в него поташ. Він сі погасит, потім виливаємо суміш до цукру з медом. Далі досипаємо муку, файно розмішуємо. Вихололе ставимо в холодильник на півдня, а то й на день, як не дуже спішно вам того пляцка. Як вистоїт, тоди тре тісто поділити на три частині і спекти три коржики. Як розігрієте духовку на 180 градусів, то поставте паланиці на 25-30 хвилин.
Далі сі бавимо з кремом. Для него зладьте си 100 грамів масла, два жовтки, 250 грамів цукру-пудри і 400 грамів сметани. Половину пудри розтираємо з маслом і жовтками. Окремо збиваємо сметану і решту пудри. Потім то всьо з’єднуємо. Далі миємо 200 грамів чорносливу в горичій воді, аби всі мікроби він него повідставали, ріжемо на дрібонькі кусочки. Далі перемащуємо масою кожен корж, а на него викладаємо чорнослив. По верхній паланиці можна потерти кавальчик чуколяди. Даємо трошки сі настояти. А як терпець сі увірве, тоди хапайте чай чи каву, ножик у руки ─ і гайда до медівника.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте