Скілько дививсі я той телевізор, то не раз здибавім, же часто наші депутатики люблять хвалитися, за що вони голосували, а за що — нє. Ще у Верховній Раді якісь там дані вивішують по інтернатах, а що сі робит в області, районі?
Може бути, що людина каже, же вона голосувала за, а насправді — проти. То я думаю — як би то по-народному наших депутатиків мітити, аби було здалеку видко, по руках, чи голосував він і як?
Згадав я за одного хлопа, який придумав файний спосіб перевіряти, хто його качки крав. Узяв своєму виводку на ногах дзюрки в перетинках поробив. Треба би нам щось із депутатами придумати. Нє, дзюрки на руках — то не по-європейски. Треба гуманніше. Наприклад, кольором мітити. Я розумію, же в нас наші політичні стада і так мічені, як гуси на пасовиску: вийдеш, а їдна зграя зелена, друга — червона, трета — синя. А то тре так, аби було видко, хто як голосував. Ото взяли би й на кнопку «за» зеленої фарби напацькали, а «проти» — червоної, «утримався» — синьої. Вже після першого разу ми би виділи, хто голосує сам і як, а хто «грає».
Так що злапати можна і вичислити можна всьо, аби тілько фантазія була. От у пані Євгенії Сосновської із Шилів Лановецького району є «Фантазія». То так торт називається. Я вам пропоную фантазувати найперше на кухні, а тоди з досвідом іти далі.
На темне тісто 3 яйця збити в каструлі зо шклянкою цукру, 2 столовими лижками меду і 100 грамами масла. Довести то всьо до кипіння, тоди скрутити на малий вогонь, додати 2 чайних лижки поташу і, коли маса стане темного кольору, всипати 2 шклянки муки та 2 столових лижки какао. Добре розмішати, зняти з вогню, а коли вистигне, всипати ще шклянку муки. Розділити на 4 паланиці. На біле тісто треба по шклянці сметани і цукру, 3 яйця, 2 чайних лижки амоняку і 2 шклянки муки. То на 2 паланиці. Печете всі окремо.
На білу масу варите на малому вогні півлітра молока з половиною шклянки цукру. Як закипить, додайте 100—т150 грамів манки, най звариться. Коли вистигне, перетріть масу зо 400 грамами масла, вдусіть сік лимона і хляпніть столову лижку спирту. На маковий крем запарте 2 шклянки маку, тоди розітріть зо шклянкою пудри і 100 грамами масла, додайте сік лимона.
А теперка перемащуємо: темний корж — білий крем — білий корж — маковий крем — темний корж — білий крем — темний корж — маковий крем — білий корж — білий крем — темний корж.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте