Ще во трошка – та й буде новий мак, а я ще старий не використав. Буду, отже, сі виправляти, бо за макові смаколики я щось забув.
Для тіста нам тре 500 грам муки, 200 грам цукру, 3 жовтки (білки лишіт для маси) і ще 2 яйци цілих, пачку маргарини, півпачки порошку до випічки і кілька великих яблук. Білки збити з цукром, додати всі жовтки, знов збити. Розтопити маргарину, розчинити в ній порошок до печива і то всьо вляти до яєц із цукром. В масу всипати муку. Готове тісто поділити на штири частини.
Запарте півтори шклянки маку, розітріт. Викладіт його на першу паланицю, тоди 3 білки збийте з 200 грамами цукру і викладіт на мак, зверха посипте родзинками і накрийте другою паланицьою. Корж печемо при температурі 180 градусів десь зо півгодини, перевіряючи час від часу сірником. На трету паланицю викладіт потерті на скибочки почищені ябка, які попередньо посипте крохмальом, жеби сік не пускали. Замість яблук можна взяти вишні у власному соці, тілько перед тим зляти сік. Накриваємо ябка четвертою паланицьою і печемо другий корж. Далі збиваємо або масло з пудрою, або сметану (кому що ліпше смакує) і перемащуємо коржі.
Даємо сі настояти на зимні і вйо до роботи!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте