За тими хоптами нема часу і догори глянути, не то що до плитки. Але не забуваємо, же тре кільокалорії наганяти, бо нас гамерика з лободою побідит.
Тож беремсі до їдла і будем рихтувати рогалики з повідлом.
До 100 грам сироватки всипати 50 грам цукру, додати 200 грам сира, капку солі і ванільку. Яйце вибити в горнятко, відділити півжовтка, яким будемо потім рогалики змащувати, решту додати до сирної маси і збити міксером на однорідну масу. Чайну лижку сухих дріжджів вимішати з 300 грамами просіяної муки і поступово додавати до маси. Як тісто зачне відлипати від стінок миднички, додати столову лижку олії і скалатати з тіста кулю. Накрити посудину рушничком і поставити в тепле місце, най виросте двічі. Тоди розділити його на три частини. Кожну розкачати на круг, розрізати на сегменти. Підготуйте зо шклянку густого повідла. Викладаємо його потрошки на широкі краї тіста й загортаємо рулетиком до вужчого краю. Рогалик згинаємо підковою, защіплюємо краї і викладаємо на посипану мукою бляшку. Збиваємо залишену частину жовтка і змащуємо рогалики. Печемо до 15 хвилин при температурі 220 градусів. Як витягнете бляшку, то скропіть смаколики трошка водою і накрийте рушником, закім не вистигнут.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте