Треба взятисі за закрутки, бо то їдними пляцками ситий не будеш. Спробуємо зрихтувати кабачкову ікру.
Для того тре запастися трома кілограмами кабачків, взєти по три морквині, цибулині та зубці часнику, наладити по 100 мілілітрів томатної пасти та олії, столову лижку цукру, по дві — оцту і солі. Далі робим так. Кабачки, цибулю, моркву ріжемо на кружальці, тоди викладаємо на бляшку і змащуємо зверха олією. Запікаємо то всьо в духовці до готовності. Тоди перекидаємо в банячок, дрібнимо блендером, додаємо цукор, сіль, томатну пасту, решту олії і ставимо на вогонь на 20 хвилин, аби сі поварило. Потім додаємо подрібнений часник, оцет, файно перемішуємо і розкладаємо в слоїчки. Стерилізуємо 10 хвилин, далі закручуємо, перевертаємо догори ногами, накриваємо ковдрою і най постоят пару днів у такій штучній темноті.
Ще з кабачків можна таку ікру зробити: помити їх три кіля, зняти шкірку, вибрати насіння, а тоди змолоти на м’ясорубці. Далі додати до кашки 200 грам майонезу і протушкувати в банячку півтори години. 400 грам цибулі почистити, дрібно нарізати і посмажити на олії. Додати її до кабачків, а ще сипнути 100 грам цукру, три столових лижки солі і 300 грам томатної пасти. Вдусити кілька зубчиків часнику (то вже на свій смак підберіть кількість зубчиків), а далі тре тушкувати суміш 15 хвилин. Потім розкласти в слоїчки (я на такі речі беру тільки півлітрові), простерилізувати 15—20 хвилин і знов обікрити.
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте