Почала дусити мене жаба: українскі нардепи підняли си зарплати в два рази. Ну як то розуміти — наші пенсії не ростут, зарплати тоже, а депутатам росте всьо: від живота до рахунку. Чо то так? Нє, ну якби вони дійсно трудяги були, то мені не шкода. Головою думати — то тоже тяжка робота. Але ж від того думання нам ніц не ліпше. То за що маємо нашим слугам платити більше?
Якось чув, же на утримання парламенту майже мільярд гривень на рік тре. І то в багатьох депутатів є запитання і свої «жаби». То завгоспи їдло якесь задороге купуют для їдальні, то комп’ютери, якими ніхто сі не користував, то шоферів понаприймали, а реально ніхто їх на роботі не видит, то з квартирами не годні ради дати, бо їдні депутати виїхали, другі не хочут, а треті сі судят. От і виходит замкнене коло: обранці нас тягнут на неясно що, а з депутатів тоже хтось тягне на не знати що.
А так би сі здало і нам той мізер хоць у два рази підняти. Не трислисі би ми коло тої субсидії та не рахували, кілько на хліб сі лишило, закім знову поштарка гроші принесе. Отакво сі скрутиш на ліжку коло п’єца, як та ковбаса на бляшці, та й думаєш про літо і 40 градусів спеки. Ні проблем зі субсидіями, ні зо світлом, яке знову будут відключати, ні жаби через депутатську подвійну зарплату. До речі, про ковбасу. Знайшов рецепта такого, же депутатів завидки возьмут. І най сі сховає парламентська яловичина по 300 гривнів за кільо, бо вона не така добра, як домашна ковбаса.
Для неї нам тре 300 грам сала, кільо телятини або свинини, їдну-дві головки часнику, дві тонкі кишки, сіль і перец.
Сало з м’ясом нарізати невеличкими шматочками. Почистити, помити й подрібнити, додати до м’яса, викласти фарш у глибоку миску й додати сіль із перцьом. Файно перемішати і лишити на ніч у зимнім місцю сі настояти. Кишки тре почистити, добре промити зимною водою. Вистояний фарш перемолоти, тоди вчепити до м’ясорубки насадку, натягнути на неї кишку і начинити. Кінці зав’язати моцними нитками. Якім був ще трошка моцніший на здоровлю, то таку ковбасу вудив си в садочку. А теперка і сили не ті, і шлунок вудженого не дуже любит, то можна ковбасу не вудити, а запекти в духовці. Викладаєте кільцями на бляшку, у кількох місцями шилом проколюєте, жеби повітря вийшло, і печете при температурі 180 градусів хвилин десь так 40—45. Після перших 20 переверніт ковбаски на другий бік, жеби спеклисі рівномірно. А далі схема стандартна: остудили, зладували хліб, гірчицю і вйо наминати.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте