Посильний внесок кожного для перемоги

Посильний внесок кожного для перемоги

Майже 289,1 мільйона гривень військового збору спрямували на потреби армії впродовж восьми місяців цього року платники Тернопільщини. Надходження перевищили сплату торішніх січня-серпня на 56,3 мільйон або на 24 відсотки.

Лише у серпні наші краяни спрямували до державної скарбниці 42,3 мільйона гривень «патріотичного» збору. Приріст до торішніх надходжень склав 10,2 мільйона гривень або 14 відсотків.

Принагідно податківці нагадали, що військовий збір запроваджено в Україні із серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5 відсотка доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи — резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

На підтримку Збройних сил України сьогодні кожен житель нашого краю робить усе можливе, а сплата військового збору — це посильний внесок кожного для перемоги і миру в нашій країні.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області