І знову дебютантки сильніші

І знову дебютантки сильніші

Перше в новому році побачення волейболісток тернопільської «Галичанки-ТНЕУ-Гадз» зі своїми прихильниками не подарувало позитивних емоцій ні одним, ні іншим. У двох домашніх зустрічах дев’ятого туру із хмельницьким «Новатором» підопічним Віктора Туркули не вдалося набрати жодного очка.

Тривожні відчуття в уболівальників, зрештою, з’явилися відразу після того, як команди вийшли на розминку перед дебютним поєдинком. У той час, як до складу гостей повернулася досвідчена Катерина Фролова (навіть попри те, що були відсутні троє інших лідерів новачка елітного дивізіону під час першої половини чемпіонату — Тетяна Хилюк, Інна Деніна і ліберо Ганна Косяк), двоє з трьох незаперечних лідерів господарок — пасуюча Ангеліна Мірчева з ліберо Вікторією Дельрос на майданчику були відсутні. Причому, коли остання, як з’ясувалося, під час новорічно-різдвяної перерви поповнила лави лідера чемпіонату Румунії «Альба Блаж», то про майбутні плани Ангеліни ніхто нічого конкретного сказати не міг. Затаїла, очевидно, якусь образу на клуб. Необдуманий, як на думку більшості, крок. Адже без згоди з ним трансферу на перехід до іншої команди аж ніяк не отримаєш… Та ще й резервну ліберо Тетяну Ротар, не сподіваючись на розставання з Вікторією Дельрос, віддали в оренду вінницькому «Білозгару».

Ось і довелося тримати удар молодим вихованкам клубу, більшості з яких ще й до двадцяти не так і близько. А через не до кінця заліковану травму іншого диспетчера Олени Стасівської, передачі їм роздавала… граючий тренер Людмила Борознова. Що з того вийшло, ви вже знаєте. «Суха» поразка в першому матчі, хоча в другій і третій партіях намагалися нав’язати суперницям боротьбу — 16:25, 22:25, 21:25. У повторному ж надія з’явилася в третьому сеті, коли в гостей знову травмувалася вже згадана Катерина Фролова. Однак більшого, ніж перемоги в ній (25:22), досягнути не вдалося. Решту три партії, необхідні для загальної перемоги з рахунком 3:1, хмельничанки доволі впевнено завершили на свою користь — 25:20, 25:18, 25:13.

Та не все так безнадійно. Вчора, скажімо, директор волейбольного клубу Роман Циквас повідомив, що згадані Тетяна Хилюк з Інною Деніною вже стали гравцями тернопільської «Галичанки-ТНЕУ-Гадз». Разом із головним бомбардиром чемпіонату Олександрою Міленко, сподіватимемося, їм цілком буде під силу не лише відновити конкурентоздатність команди, а й кинути виклик «Волині», «Новатору» і «Білозгару» в боротьбі за місце в чільному квартеті.

Інші результати дев’ятого туру: «Волинь» (Луцьк) — «Хімік» (Южне) — 0:3, 3:2 (перервалася унікальна серія багаторазових чемпіонок України зі 102-х підряд виграних матчів на вітчизняній арені), «Білозгар» (Вінниця) — «Університет» (Чернігів) — 3:0, 3:1, «Орбіта» (Запоріжжя) — «Регіна» (Рівне) — 3:0, 3:0.

Нелегке випробування очікує на підопічних Віктора Туркули і в десятому турі. Найближчих п’ятниці-суботи, 25—26 січня, у гостях поміряються силами із «Хіміком».

Фото автора