Вдало розпочали літній сезон

Вдало розпочали літній сезон

Напередодні Великодня літній легкоатлетичний сезон відкрився в Кропивницькому командним чемпіонатом України серед юнаків і дівчат 2002 року народження та молодших. Участь у змаганнях узяли і прихильники «королеви спорту» з Тернопільщини.

Уже другий рік підряд не має собі рівних у бігу на 2000 метрів із перешкодами вихованка Бережанської ДЮСШ Тетяна Когут. Випередивши головних конкуренток більш ніж на 50 метрів, підопічна Володимира Дуди здобула впевнену перемогу — 7 хвилин 14,43 секунди.

Знову на висоті були і тернопільські метальники. Вихованець Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту Ігор Висоцький, яким опікуються Іван Панасюк і Микола Головацький, виборов друге місце в штовханні ядра — 15 метрів 32 сантиметри. Відзначився також і в секторі для метання диска. Найкраща спроба на 40 метрів 35 сантиметрів забезпечила йому підсумкову п’яту позицію.

А його землячці Валентині Павлів, яка в Бучацькій ДЮСШ тренується під керівництвом уже згаданого Миколи Головацького та Івана Чуби, до бронзової медалі не вистачило лічених сантиметрів. До завершальної спроби її результат (13 метрів 32 сантиметри) залишався третім. Однак своїм останнім шансом скористалася суперниця з Донецької області, яка випередила нашу землячку на 14 сантиметрів. Нарешті в метанні списа виступом вихованця Тернопільської ОДЮСШ Степана Петришина залишилися задоволені і його наставники Галина Шмуляєва з Леонідом Дахновським. Із результатом 41 метр 93 сантиметри юнак посів сьоме місце.

Аналогічну позицію в бігу на 100 метрів виборов Максим Клименко, який в ОДЮСШ із літніх видів спорту тренується під керівництвом мами Олени Клименко та Олега Данилюка — 11,82 секунди. А в бігу на 2000 метрів із перешкодами — підопічний Богдана та Оксани Дудів Дмитро Сулило з Тернопільської ОДЮСШ — 6 хвилин 38,01 секунди.

В активі збірної краю — і двоє шостих місць. У потрійному стрибку відзначився Максим Пупко, з яким в ОДЮСШ із літніх видів спорту займається Наталія Гавронська — 13 метрів 22 сантиметри. А разом з Ігорем Танасійчуком, Віталієм Пошвою і Максимом Клименком фінішували шостими ще й у комплексній естафеті — 2 хвилини 05,71 секунди.

На фото: тернопільські легкоатлети перед початком командного чемпіонату України в Кропивницькому.

Фото з архіву Леоніда ДАХНОВСЬКОГО