Погашають борги

Погашають борги

Упродовж січня–лютого 436 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, зменшили його на 11,5 мільйона гривень. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Зокрема, 304 суб’єкти господарювання виплатили 7,5 мільйона гривень податкової заборгованості. За рахунок же погашення податкового боргу з початку цього року до зведеного бюджету надійшло 4,3 мільйона гривень. При цьому державний бюджет отримав 3,6 мільйона.

Таких результатів вдалося досягти завдяки комплексу вжитих заходів задля скорочення податкового боргу. Зокрема, у січні–лютому 2020 року фахівці податкової служби області подали до суду сім звернень щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів на суму податкового боргу три мільйони гривень. Із врахуванням попередніх періодів органи правосуддя задовольнили одинадцять таких звернень на суму шість мільйонів гривень. Щодо стягнення активів фізичних осіб через органи державної виконавчої служби, то до суду направлено 23 позови на суму податкового боргу 3,4 мільйона гривень.

За рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшло 36,8 тисячі гривень. Зокрема, держбюджет отримав 21,4 тисячі гривень, а місцеві — 15,4 тисячі.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області