Мільйонні статки земляків

Мільйонні статки земляків

Завершилася деклараційна кампанія за 2019 рік. Під час неї жителі Тернопільщини декларували доходи, з яких податок не утримувався.

Про отримані доходи, які перевищили мільйон гривень, заявили 35 наших краян. Загальна сума прибутку мільйонерів склала 175,5 мільйона гривень.

Здебільшого мільйонери збагачувалися від спадщини та дарування, а також продажу нерухомості та рухомого майна. Про такі прибутки заявили по шість декларантів. Незалежна професійна діяльність принесла мільйонні доходи п’ятьом жителям області. Іноземні доходи та інвестиційний прибуток зробили мільйонерами відповідно трьох і двох декларантів. Решта заявили про інші види доходів.

Мільйонери мають додатково сплатити чотири мільйони 389,5 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 548 тисяч гривень військового збору.

Загалом цього року податкові декларації про отримані доходи подали 7794 наших краян. При цьому 4630 із них зобов’язані були задекларувати свої доходи, а 3164 — виявили бажання скористатися правом на податкову знижку.

Податківці нагадують, що за підсумками декларування суму податкових зобов’язань, зазначених у поданих деклараціях, необхідно сплатити впродовж шістдесяти днів після завершення деклараційної кампанії. Тобто — до першого жовтня 2020 року. А скористатися правом на податкову знижку можна ще до 31 грудня.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області