Час дебюту на всеукраїнській арені

Час дебюту на всеукраїнській арені

Минулої суботи визначилися лауреати чемпіонату області з вільної боротьби серед юнаків 2006—2008 років народження. На килимах спортклубу «Галицькі леви» свою майстерність продемонстрували близько сотні юних борців віком до п’ятнадцяти років з обласного центру, Борщева, Збаража, Вишнівця, Теребовлі, Шумська і Чорткова, які захищали честь вісьмох команд.

Чемпіонами в своїх вагових категоріях стали Назар Баньковський і Назар Бовтун із Вишнівця, Ілля Вінтонович, Владислав Хариш, Богдан Федчишин, Юрій Дячук та Антон Солонинка із Збаража, вихованці Тернопільської КДЮСШ № 1 Назар Таран та Андрій Алексєєв, Артем Тісногуз із Борщева.

Поєдинки у віковій групі, якій уперше доведеться посперечатися за нагороди чемпіонату України, вразили яскравими поєдинками, напруженою конкуренцією. Тому, без сумніву, варто відзначити і призерів, окремі з яких нічим не поступалися чемпіонам.

Призовими місцями своїх наставників порадували Владислав Модний із Вишнівця, Дмитро Борак, Олександр Ковалевський, Максим Тихонюк, Григорій Шафранський із Збаража, Тарас Драбюк, Володимир Кутник, Єгор Тихий, Родіон Чорний, Сергій Щур із КДЮСШ № 1, Назар Комаровський, Сергій Мусикевич, Василь Салдан, Святослав Владимир із ОДЮСШ із літніх видів спорту, Богдан Коритко, Денис Дутчак, Владислав Прокіпчук із Борщева, Вадим Яворський, Руслан Сірак із Теребовлі і Володимир Маньовський із Чорткова.

Готували юних борців до змагань Василь Руденко, Валерій і Дмитро Красовські, Іван Лозинський, Сергій Кондратенко, Сергій Цимбал, Євген і Петро Королі, Олександр Шафранський, Олег Борисевич, Володимир Перхалюк, Руслан Антонюк, Сергій Недокіс, Ярослав Боднар, Мирослав Бучко і Юрій Геравс.

Усі переможці і призери нагороджені грамотами і медалями. Змагання пройшли з дотриманням всіх санітарних норм і вимог і стали, як уже згадав, відбірковими до чемпіонату України, який відбудеться в квітні в Южному Одеської області.

В. ШАНДРИГОСЬ.

На фото: збірна Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту зі своїми наставниками.

Фото з архіву автора