На потреби місцевих бюджетів

На потреби місцевих бюджетів

Упродовж січня-квітня 2021 року платники Тернопільщини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували на потреби місцевих громад 268 мільйонів 277,7 тисячі гривень єдиного податку. Про це повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

У розрізі платників єдиного податку попереду, як зазвичай, фізичні особи. За звітний період вони сплатили понад 184,8 мільйона гривень, юридичні особи-спрощенці — 36,6 мільйона гривень. Решта суми надійшла від платників єдиного податку четвертої групи — 46,7 мільйона гривень.

Станом на початок травня на обліку в контрольних органах області перебуває 32273 платники єдиного податку, з яких 28522 фізичних осіб-підприємців та 3751 юридична особа.

Як відзначив Михайло Яцина, єдиний податок зараховується до місцевих бюджетів, а отже платники, які його сплачують, спрямовують кошти на розвиток свого регіону, забезпечуючи цим вчасне фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади перед своїми мешканцями.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області