Територіальні громади отримали понад 1,8 мільйона гривень транспортного податку

Територіальні громади отримали понад 1,8 мільйона гривень транспортного податку

Понад 542,6 тисячі гривень транспортного податку сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини фізичні особи краю. Юридичні особи перерахували 1,3 мільйона гривень цього платежу.

При цьому територіальні громади додатково отримали 80,5 тисячі гривень від фізичних осіб та 367,4 тисячі гривень від підприємств та організацій, оскільки сплата перевищила очікувані показники відповідно на 17 та 32 відсотки.

Загалом з початку року місцеві бюджети поповнилися більш ніж на 1,8 мільйона гривень транспортного податку, що на 27 відсотків або на 127,2 тисячі гривень перевищило очікування.

Транспортний податок сплачують власники легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно). При цьому середньоринкова вартість таких автомобілів має становити понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня податкового (звітного) року.

Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень за кожний автомобіль.

Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2021 році, розміщено на офіційному вебсайті Міністерства економіки України за посиланням  https://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

У цьому році до переліку потрапили такі марки автомобілів: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, LandRover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce, Tesla, Mclaren. Загалом 248 моделей, які підлягають оподаткуванню у 2021 році.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області