Торішні надходження перевищені більш ніж удвічі

Торішні надходження перевищені більш ніж удвічі

Із початку цього року до бюджетів територіальних громад області надійшло 969,1 тисячі гривень транспортного податку. Це на 530,2 тисячі, тобто більш ніж удвічі перевищило торішні надходження цього майнового платежу за січень-березень.

З усієї суми надходжень 562,8 тисячі гривень податку сплатили юридичні особи. Громадяни — власники елітних автомобілів перерахували 406,3 тисячі гривень транспортного платежу. 

Податківці також нагадали, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середня ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня податкового (звітного) року. У 2024 році це — 2 мільйони 662,5 тисячі гривень. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. 

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області