Через «Е-повернення» сплатили понад 52 мільйони гривень

Через «Е-повернення» сплатили понад 52 мільйони гривень

На початок грудня 2021 року головним управлінням ДПС у Тернопільській області сформовано 4486 електронних висновків щодо повернення помилково або надміру сплачених коштів. Відтак платникам повернули 52,2 мільйона гривень.

Варто нагадати, що електронний сервіс «Е-повернення» суттєво спрощує процедуру повернення помилково та/або надміру сплачених платежів. Адже платники податків мають змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів через електронний кабінет у «три кліки». До того ж — цілодобово.

Для цього у головному меню електронного кабінету в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» потрібно вибрати форму заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені (J1302001 — для юридичних осіб або F1302001 — для фізичних осіб). Після заповнення необхідних реквізитів документ треба зберегти, підписати та відправити.

Повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливе впродовж 1095 днів від дати їх сплати й за умови, що у платника немає податкового боргу.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області