Рентна плата від платників Тернопільщини

Рентна плата від платників Тернопільщини

За перше півріччя 2022 року від суб’єктів господарювання Тернопільщини до Зведеного бюджету України надійшло 33,7 мільйона гривень рентної плати. Надходження перевищили очікувані показники на 4,1 мільйона.

Найбільша сума рентної плати надійшла за користування надрами — майже 21 мільйон гривень. Також на Тернопільщині сплачується рентна плата за використання лісових ресурсів, за використання води та за користування радіочастотним ресурсом України.

Податківці також Нагадали, що Міністерством фінансів України наказом від 15 лютого 2022 року за номером 79, який набрав чинності з 22 березня цього року, внесено зміни до форми декларації з рентної плати, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17 серпня 2015 року за номером 719. Їх розроблено з метою приведення декларації у відповідність до Закону України від 30 листопада 2021 року за номером 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області