Форма повідомлення про прийняття на роботу зазнала змін

Форма повідомлення про прийняття на роботу зазнала змін

Кабінет міністрів України постановою від 26 липня 2022 року за номером 835 вніс зміни до Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладання гіг-контракту, затвердженого постановою КМУ від 17 червня 2015 року за номером 413, із змінами. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Змінами передбачено виключення необхідності для резидента Дія-Сіті надавати відомості, які у нього відсутні, а саме номер наказу або розпорядження про укладення гіг-контракту. Відтак у додаток до Постанови внесено зміни:

1. Цифру і слова «9. Номер наказу або розпорядження про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту» замінити цифрою і словами «9. Номер наказу або розпорядження про прийняття на роботу***».

2. Цифри і слова «10. Дати видання наказу або розпорядження про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту» замінити цифрами і словами «10. Дата видання наказу або розпорядження про прийняття на роботу/дата укладення гіг-контракту/дата укладення цивільно-правового договору».

3. Цифри і слова «11. Дата початку роботи/початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом» замінити цифрами і словами «11. Дата початку роботи/початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом/початку виконання робіт (надання послуг) особою на підставі цивільно-правового договору».

4. У виносці «**» слова «працівники на підставі цивільно-правових договорів» замінити словами «особи на підставі цивільно-правових договорів».

5. Доповнити додаток виноскою «***» такого змісту:

«*** Не заповнюється у разі укладення гіг-контракту/цивільно-правового договору.».

Крім того, необхідно нагадати про обов’язок подання роботодавцями таких повідомлень до податкової служби до початку роботи найманого працівника чи укладання гіг-контракту.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області