Господарі своїм не поступилися

Господарі своїм не поступилися

На єдиній у нашій державі трасі в Кременці визначилися лауреати цьогорічного чемпіонату України із санного спорту на санкороликах. Змагання не завадив провести навіть проливний дощ, який наприкінці першої декади вересня накрив практично всю Західну Україну.

Нагороди турнірів розіграли дорослі, молоді атлети віком до 23-х років та юніори з нашого району і сусідньої Львівщини. Як і зазвичай останнім часом, розповів головний секретар чемпіонату і першостей у різних вікових групах, віцепрезидент Федерації санного спорту України Анатолій Малищик із Кременця, суперечка дорослих засвідчила перевагу господарів. За підсумками заїздів чоловіків, скажімо, в одномісних санях не було рівних досвідченому Андрієві Мандзію.

Тож львівським атлетам Антонові Дукачу та Андрієві Лисецькому залишалося хіба що розіграти між собою два інші комплекти медалей. Суперечка завершилася на користь більш досвідченого санкаря.

Натомість у перегонах жінок усе рідше залишає шанси конкуренткам Юліанна Туницька. Як не намагалися львів’янки Олена Смага та Олена Стецків випередити нашу землячку, їм і цього разу не вдалося досягнути бажаного. Не поступилися кременецькі санкарі першістю і в командній гонці. Титулу переможця, крім двох згаданих наших земляків Андрія Мандзія та Юліанни Туницької, удостоєний також Ігор Гой.

Не можна, звісно, не згадати і про те, що вік дозволяє лідерці кременецьких санкарів Юліанні Туницькій змагатися і в молодших вікових групах. Тож дівчині довелося набагато частіше підійматися на верхню сходинку п’єдесталу пошани. Стала переможницею в одномісних санках не тільки за підсумками суперечки молодих атлеток віком до 23-х років, а і юніорок. У старшій із цих вікових груп, до речі, третє місце виборола Вікторія Коваль. А після перегонів юніорок компанію Юліанні на подіумі склала Наталія Хитренко, яка завоювала «срібло».

Нагороди командної гонки розіграли також юніори. І вона засвідчила перевагу Юліанни Туницької, Антона Шевчука та Максима Панчука. Третє ж місце дісталося Наталії Хитренко, Вадимові Шведу та Олександрові Твердохлібу.

На фото: під час нагородження лауреатів командної гонки серед юніорів.

Фото із соціальних мереж