Пам’ятаючи про бійців, які мужньо нас захищають

Пам’ятаючи про бійців, які мужньо нас захищають

Упродовж двох днів у спорткомплексі Збаразької дитячо-юнацької спортивної школи тривали баталії XVI міжнародного турніру з вільної боротьби серед юнаків віком до п’ятнадцяти років пам’яті Олександра Короля і Назарія Бойка. Крім вітчизняних атлетів з Києва, Одеської, Харківської, Львівської, Чернівецької, Сумської, Полтавської, Івано-Франківської, Хмельницької і Тернопільської областей, свою майстерність продемонстрували і гості зі Словаччини.

Як розповів організатор змагань, тренер Збаразької ДЮСШ і президент ФСК «Чемпіон» Петро Король, за підсумками змагань в одинадцятьох вагових категоріях господарі удостоїлися дев’ятнадцяти нагород. Четверо з них — Михайло Грегоращук, Богдан Смакула, Ілля Вінтонович і Назар Бовтун — заслужено піднялися на верхню сходинку п’єдесталу пошани. Ще шестеро завоювали «срібло», а дев’ятеро — «бронзу».

Найкращим борцем турніру визнали Олександр Смакулу. Призом за найкращу техніку відзначений Назар Бовтун. А бронзового призера Міхала Завадського зі Словаччини удостоїли нагороди за волю до перемоги.

Не можна не згадати і про успішний виступ атлетів з Борщева. За інформацією директора місцевої ДЮСШ Руслана Антонюка, срібні медалі у своїх вагових категоріях вибороли Ілля Марчак і Богдан Коритко зі Скали-Подільської. Батько останнього, до речі, нині на передовій. Тож як не побажати всім витримки, сили духу, міцного здоров’я і найважливішої перемоги в історії не тільки нашої держави, а й у світовій.

Натомість Збаразька міська рада повідомила про те, що на знак вдячності і поваги до загиблих у війні з росією мешканців громади від учасників турніру поклали корзини квітів на їхні могили. Серед тих, хто віддав життя за рідну Україну, і двоє вихованців ФСК «Чемпіон» — Тарас Михальський і Василь Телішевський.

А для бійців, які нині мужньо нас захищають, учасники турніру зібрали кошти і придбали ноутбук. Його під час урочистого відкриття вручили директору Збаразької ДЮСШ Володимирові Патронику, який зараз несе службу в Збройних силах України.

Із властивою для Збаражчини гостинністю спортсменів привітали щирою патріотичною піснею у виконанні Світлани Прокопчук та Олександра Музичука. А танцювальний колектив із Черниховець «Розмарія» виконав хореографічну композицію, що символізує єднання українців, незважаючи на їхню розмаїтість. І, звичайно, не обійшлося без запашних короваїв, які кожна команда отримала з рук чарівних танцюристок.

«Цього року учасників менше, ніж зазвичай, — відзначив Петро Король, — адже багато тренерів пішли воювати, чимало спортсменів виїхало за кордон, переїхавши туди з окупованих територій. Звичайно, сьогодні усім важко і морально, і матеріально. Але, змагання потрібні. І не лише дітям, а й тренерам із суддями. До прикладу, суддя з Херсона Тетяна Сікновенко, яка вимушена була переселитися на Тернопільщину, приїхала на змагання за власним бажанням, бо відчула сильну потребу, щоб попрацювати, зайнятися улюбленою справою.

Тож щиро вдячний усім, хто доклав зусиль для проведення турніру. Таких людей чимало — і тренери, і батьківський комітет ФСК «Чемпіон», і представники місцевої влади, і комп’ютерники Ігор Кіт, Сергій Грицеляк і Іван Залуцький, і, звісно ж, спонсори».

Фото із соціальних мереж