Не підвели!

Не підвели!

Майже п’ять сотень атлетів із двадцяти областей нашої держави змагалися в Умані на Черкащині за нагороди чемпіонату України з веслування на байдарках і каное. Лауреатів визначили після перегонів молоді, юніорів та юнаків із дівчатами.

Честь нашого краю захищали вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту Тернопільської міської ради та обласної школи вищої спортивної майстерності. І виступили досить-таки успішно, повернувшись додому відразу з одинадцятьма медалями, серед яких дві золоті, чотири срібні і п’ять бронзових.

Найбільше нагород здобули Софія Юрків з Яною Кушнір. У суперечці байдарок-двійок серед дівчат фінішували третіми на дистанціях 200 та 500 метрів. Ще по дві срібні медалі юнки удостоїлися у складі байдарки-четвірки на відрізку 500 метрів, де їм допомагали подруги Єлизавета Ліщина і Соломія Сосновська. Останні, до речі, конкурували між собою в одномісних байдарках на дистанції 1000 метрів. «Золото» завоювала Єлизавета, а Соломія у цьому заїзді стала бронзовою призеркою.

Ще одне «золото» в активі Ірини Марцюк у складі байдарки-четвірки на дистанції 500 метрів за підсумками суперечки юніорок. До складу екіпажу четвірки чемпіонок, до речі, також увійшли львів’янки Софія Поцюрко та Вікторія Дячок і спортсменка з Миколаєва Катерина Гончар.

У суперечці ж найстарших на цих змаганнях молодих атлеток не можна не відзначити успіхи Дарії Довбні. В одномісній байдарці спортсменка фінішувала четвертою на 1000 метрів і п’ятою — на вдвічі коротшому відрізку.

Федерація каное Тернопільщини дякує Збройним силам України, які захищали небо нашої держави, поки вітчизняні веслувальники сперечалися за нагороди чемпіонату.

На фото: задоволені виступом на чемпіонаті України тернопільські веслувальниці Яна КУШНІР (ліворуч) і Софія ЮРКІВ.

Фото із соціальних мереж