Сурми «Зборівської битви»

Сурми «Зборівської битви»

Понад півтори сотні юних прихильників «королеви спорту» 2008—2010 років народження з нашої та сусідньої Львівської областей узяли минулої суботи, 22 жовтня, участь у традиційному всеукраїнському турнірі з легкої атлетики «Зборівська битва». Як і більшість цьогорічних стартів, ці змагання стали благодійними на підтримку Збройних сил України.

Хоча бігові доріжки місцевого стадіону «Колос» і вкриті асфальтовим покриттям, для початківців, переконані більшість наставників, ця обставина не є перешкодою. Адже для них насамперед важливі не продемонстровані хвилини із секундами, а можливість відчути змагальний дух боротьби. Тож емоцій, як і зазвичай, іноді було навіть із надлишком. На традиційних для «Зборівської битви» відрізках 100, 400, 800 метрів, а також в естафетах.

У спринті найшвидшими стали Софія Мазан із Золочева, Єва Овод із Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту, Вероніка Василик та Артем Цимбалістий із Тернопільської ОДЮСШ, Арсен Стефанів із Бережан і господар траси Віктор Вацлавів. Біг на традиційні одне коло першими завершили ще одна господарка Юлія Цвігун, Назар Загородній із Бережан та Андрій Васечко із Золочева, на два — Дарина Іванишин та Ірина Ігнатова з ОДЮСШ, Олексій Блохін з Озерної а також Аліна Посівайло, Анатолій Соляник і Станіслав Триюда із Зборова. Естафетні ж перегони завершилися на користь квартету дівчат з ОДЮСШ із літніх видів спорту та юнаків з Бережанської ДЮСШ.  

За найкращі результати серед юнаків та дівчат Федерація легкої атлетики Тернопільської області нагородила майками збірної краю Аліну Посівайло та Арсена Стефаніва. А переможцями в номінації «За волю до перемоги» Зборівська ДЮСШ визнала також Аліну Посівайло і Віктора Вацлавіва. Під час змагань відбувся благодійний збір коштів для Збройних сил України. Вони будуть передані нашим воїнам.

Федерація легкої атлетики Тернопільської області висловила щиру подяку за проведення стартів організаторам на чолі з тренером Зборівської ДЮСШ Володимиром Небельським. Переможці і призери нагороджені медалями, кубками і грамотами.

Фото із соціальних мереж