Серед нагород — і путівка на чемпіонат Європи

Серед нагород — і путівка на чемпіонат Європи

Понад дві з половиною сотні бігунів із 23-х областей нашої держави наприкінці минулого тижня сперечалися в Ужгороді за нагороди чемпіонату України з кросу у різних вікових групах. Майстри «королеви спорту» з Тернопільщини, як і зазвичай, були на висоті.

Передусім, звісно, вихованка Бережанської ДЮСШ, студентка юридичного факультету Західноукраїнського національного університету, майстер спорту Тетяна Когут. У суперечці юніорок на відрізку 4 кілометри підопічна Володимира і Богдана Дудів у напруженій боротьбі завоювала третє місце. Це досягнення дозволило дівчині вибороти путівку на цьогорічний чемпіонат Європи, який відбудеться 11 грудня в італійському Турині.

Не можна не відзначити і ще одного студента цього ж вишу Віктора Гнатіва з обласної ШВСМ, яким опікуються Богдан та Оксана Дуди. Витримавши надзвичайно серйозну конкуренцію, фінішував п’ятим серед молодих атлетів на дистанції вісім кілометрів.

Також п’ятою завершила біг на 2 кілометри серед дівчат підопічна тренерки Тернопільської ОДЮСШ Ольги Стефанишиної Ольга Правецька з педагогічного ліцею. У цій віковій групі в юнацькому забігу на 3 кілометри взяли участь і наші земляки із Заліщиків та Зборова. Дванадцяту підсумкову позицію посів Максим Шляпський, 21-шу — Святослав Наконечний. А наймолодша у збірній області Оксана Копичинська порадувала свого наставника Василя Токарчука шістнадцятим місцем у бігу на 1 кілометр.

На фото: Тетяна КОГУТ (праворуч) під час нагородження.

Фото із соціальних мереж