Платежі до місцевих бюджетів

Платежі до місцевих бюджетів

У січні-листопаді цього року платники податків Тернопільщини перерахували до місцевих бюджетів майже 6,6 мільярда гривень платежів. «Це перевищило надходження торішніх одинадцяти місяців на 27 відсотків, відтак бюджети отримали на 1,4 мільярда гривень більше», — зазначив виконувач обов’язків начальника головного управління ДПС в області Руслан Цвігун.

За словами посадовця, найбільше територіальні громади краю отримали зі сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Так, з початку року сплачено 4,8 мільярда гривень податку на доходи з фізичних осіб, що на 1,3 мільярда більше, ніж торік. Представники малого бізнесу перерахували 846,9 мільйона гривень єдиного податку, а це — плюс 54,2 мільйона гривень до одинадцяти місяців 2021 року. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 152 мільйони гривень», — деталізував Руслан Цвігун.

Лише впродовж листопада цього року платники податків спрямували до місцевих скарбниць 750,9 мільйона гривень. Приріст до минулого року склав 181,9 мільйона гривень або 32 відсотки.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області