Чи зазначається код пільги у розрахунку коригування до податкової накладної, якщо на дату повернення товару дія пільги скінчилася?

Чи зазначається код пільги у розрахунку коригування до податкової накладної, якщо на дату повернення товару дія пільги скінчилася?

Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року за номером 1307, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26 січня 2016 року за номером 137/28267. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Відповідно до пункту 16 цього порядку код пільги з ПДВ зазначається у графі 9 податкової накладної, яка заповнюється у разі здійснення операцій із постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування ПДВ.

Код відповідної пільги з ПДВ зазначається згідно з довідниками податкових пільг (Довідник податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, або Довідник інших податкових пільг), які затверджені ДПС, станом на дату складання податкової накладної.

Згідно з пунктом 21 порядку у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до статті 192 розділу V Податкового кодексу України постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.

Порядок складання розрахунку коригування та його реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних аналогічний порядку, передбаченому для податкових накладних, окрім випадків, передбачених порядком.

Отже, якщо на дату повернення товару закінчилася дія податкової пільги, то у розрахунку коригування до податкової накладної зазначається код пільги, який було зазначено у податковій накладній.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області