І реєструють касову техніку, і анульовують

І реєструють касову техніку, і анульовують

На обліку територіальних органів ДФС у Тернопільській області перебуває 4384 реєстратори розрахункових операцій. Упродовж січня-листопада цього року зареєстровано 844 одиниці касової техніки, анульовано ж 870 реєстраторів розрахункових операцій.

Обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання передбачена положеннями пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України та статтею 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». За порушення вимог законодавства до суб’єктів господарювання, які не зареєстрували реєстратори розрахункових операцій, застосовуються штрафні (фінансові) санкції: вчинене вперше — 1 гривня, за кожне наступне — 100 відсотків вартості товарів, проданих із порушеннями.

Із 26 вересня 2018 року в ІТС «Податковий Блок» у відкритій частині кабінету платника податків запроваджено сервіс перегляду чеків, надісланих від реєстраторів розрахункових операцій. Це дозволяє покупцям товарів (послуг) здійснювати пошук і перегляд фіскального касового чека, який формується як традиційними реєстраторами розрахункових операцій, так і електронним фіскальним чеком, створеним новими РРО. Для цього необхідно зайти на офіційний портал Державної фіскальної служби України у вкладення «Електронний кабінет».

Сервіс знаходиться у відкритій частині електронного кабінету, доступ до якого здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check. Для пошуку та перегляду фіскального касового чеку необхідно ввести: фіскальний номер РРО, дату та час видачі чека (для традиційних РРО).

E-Receipt — нова інформаційна система реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій, яка передбачатиме тільки реєстрацію пристроїв без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів і не потребуватиме плати за користування нею. Електронний чек генерується, реєструється в системі ДФС і доповнюється QR-кодом, після чого передаватиметься на пристрій. Інформація про фіскальний номер чека та його QR-код зберігається в e-Receipt і буде доступний для перегляду в електронному кабінеті.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області