Перешкоди — не перешкода

Перешкоди — не перешкода

У манежі Сумського державного університету визначилися лауреати чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні серед юнаків і дівчат 2002 року народження і молодших. Традиційні, щонайменше, дві нагороди до скарбнички збірної Тернопільщини цього разу виявилося до снаги покласти бігунам на 2000 метрів із перешкодами.

Передусім щирі вітання зі ще одним відмінним виступом на всеукраїнській арені вихованці Бережанської ДЮСШ Тетяні Когут. Підопічній Володимира Дуди, яка за підсумками виступів у минулому сезоні, нагадаю, удостоєна федерацією легкої атлетики області титулу «Олімпійська надія Тернопільщини», знову не було рівних. Зупинивши електронний хронометр з новим особистим досягненням (7 хвилин 02,23 секунди), впевнено виборола перша місце.

Нове особисте досягнення (6 хвилин 21,49 секунди) підкорилося і вихованцеві Тернопільської ОДЮСШ Вікторові Гнатюку. В нагороду — бронзова медаль і щирі побажання від наставників Оксани і Богдана Дудів не зупинятися на досягнутому. Адже до титулу віце-чемпіона залишилося трохи більше двох секунд. Залишається хіба шкодувати, що нашому землякові довелося бігти в не найсильнішому першому з двох забігів. Цілком можливо, що в особистій суперечці з двома найсильнішими на цих змаганнях атлетами зміг би і наздогнати срібного призера.

За продемонстровані в Сумах результати заслуговують похвали і метальники з Бучацької та вже згаданої обласної дитячо-юнацької спортивних шкіл Ігор Висоцький, Михайло Труш, Валентина Павлів, Дарина Мостова. Всі четверо вибороли право виступити у фінальних змаганнях штовхальників ядра, виборовши двоє п’ятих, сьоме і восьме місця. А Дмитро Сулило, вперше виступивши на чемпіонаті України, в бігу на 2000 метрів із перешкодами фінішував восьмим.

У командній же суперечці 41 вітчизняної ДЮСШ збірна Тернопільської ОДЮСШ, набравши 125 очок, виборола сьоме місце.

Л. ДАХНОВСЬКИЙ.

На фото: Віктор ГНАТЮК і Тетяна КОГУТ із наставником чемпіонки Володимиром ДУДОЮ після церемонії нагородження.

Фото автора