Більше очікуваного

Більше очікуваного

Упродовж січня-серпня цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини спрямували до бюджету два мільйони 569,6 тисячі гривень транспортного податку. Додатково надійшло 287,5 тисячі гривень на 12,6 відсотка більше очікуваного.

Надходження платежу від юридичних осіб склали один мільйон 422 тисячі гривень. Фізичні ж особи сплатили з початку року один мільйон 147,6 тисячі гривень транспортного податку.

Не зайве нагадати, що ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Платниками ж транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня податкового (звітного) року (у 2018 році — один мільйон 396 тисяч 125 гривень, а в 2019-му — один мільйон 564 тисячі 875 гривень).

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області