Внесок Тернопільщини до зведеного бюджету країни

Внесок Тернопільщини до зведеного бюджету країни

Упродовж восьми місяців цього року платники податків Тернопільщини спрямували до бюджетів усіх рівнів більше 6,4 мільярда гривень податків та зборів. Про це повідомив начальник головного управління ДПС в області Михайло Яцина.

Приріст до аналогічного торішнього періоду склав понад півтора мільярда гривень майже 32 відсотки.

«До державного бюджету сплатили майже 2,9 мільярда гривень. Тоді як у січні-серпні 2020 року платники перерахували два мільярди податкових платежів. Відтак цього року надходження збільшилися на 860,6 мільйона гривень або на 42,6 відсотка», — констатував очільник ГУ ДПС в області.

За його словами, доходи місцевих бюджетів упродовж восьми місяців 2021 року перевищили 3,5 мільярда гривень — на 688,5 мільйона гривень більше, ніж торік.

«У розрізі основних бюджетоутворюючих платежів забезпечено надходження 1,3 мільярда гривень податку на додану вартість, що на 438,6 мільйона більше за січень-серпень 2020 року, 466,4 мільйона гривень податку на прибуток (плюс 205,8 мільйона до минулого року) та 19,3 мільйона гривень акцизного податку, а це на 8,2 більше, ніж торік», — деталізував Михайло Яцина.

«Відрадно, що в період пандемічних умов суб’єкти підприємництва Тернопільщини розуміють необхідність та соціальну значимість сплати податкових платежів, відтак перераховують їх до бюджетів усіх рівнів своєчасно та в повному обсязі», — підсумував посадовець.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області