Наставники і щирі вболівальники

Наставники і щирі вболівальники

Для члена паралімпійської збірної України з лижних перегонів та біатлону, майстра спорту міжнародного класу Тараса Радя нарешті завершився надзвичайно напружений і, водночас, тріумфальний сезон. Чемпіон торішньої Паралімпіади в південнокорейському Пхенчхані, чинний триразовий чемпіон світу вперше за останніх півроку завітав на малу батьківщину до Тернополя не тільки для того, аби побачитися з рідними і близькими.

Натішившись день-другий спілкуванням із ними, Тарас, звісно, поспішив і до Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка, де навчається на другому курсі факультету фізичного виховання. Але перед тим, як заглибитися до підручників із конспектами (літня ж сесія не за горами), спочатку пережив кілька святкових хвилин. Ректор вишу Богдан Буяк і декан факультету фізичного виховання Володимир Омельяненко, звісно, не могли не зустрітися з уславленим паралімпійцем, щирими вболівальниками спортивного таланту якого є.

Під час дружньої розмови Тарас поділився спогадами про минулий сезон, який розпочинався для нього не надто блискуче через перенесену застуду. Однак далі набрав оптимальних кондицій і пік форми припав як на чемпіонат світу, де, окрім трьох золотих медалей, завоював ще одну срібну і дві бронзові, так і на фінальний етап Кубка світу — став переможцем у загальному заліку суперечки біатлоністів і виборов друге місце в лижних перегонах. А Богдан Буяк і Володимир Омельяненко, привітавши свого студента з вражаючими успіхами на міжнародній арені, не могли не відзначити, що Тарас за останній рік значно додав у майстерності, став одним зі світових лідерів у суперечці спортсменів, які змагаються сидячи.

Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка гордиться своїм студентом, бажає паралімпійцеві нових, не менш яскравих, перемог.

На фото: на зустріч із ректором Богданом БУЯКОМ (зліва) і деканом Володимиром ОМЕЛЬЯНЕНКОМ Тарас РАДЬ завітав із завойованими медалями і Кубком світу.

Фото з архіву ТНПУ імені В. Гнатюка