Удвічі більше

Удвічі більше

Про бажання відшкодувати податок на додану вартість у січні-лютому 2019 року повідомили 90 суб’єктів господарювання Тернопільської області. Про це повідомили в головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Заявлена ними сума бюджетного відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок склала 83 мільйони гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вона зросла на 53 мільйони.

Станом на початок березня цього року платникам податків області повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 116 мільйонів гривень податку на додану вартість. Порівняно з торішнім періодом це трохи більше, ніж удвічі. Адже у січні-лютому 2018 року суб’єктам господарювання відшкодували 55 мільйонів гривень ПДВ.

Із початку цього року за результатами проведених перевірок фіскальні органи області упередили 700 тисяч гривень неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування ПДВ.

На початок березня 2019 року загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 84 мільйони гривень. На стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування перебувають 68 мільйонів гривень. А 16 мільйонів — на стадії судового та адміністративного розгляду.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області