І майбутні майстри, без сумніву, підростають

І майбутні майстри, без сумніву, підростають

Близько семи сотень атлетів з усіх куточків нашої держави з’їхалися наприкінці минулого тижня до селища міського типу Слобожанське Дніпропетровської області, аби посперечатися за нагороди чемпіонату України з кікбоксингу за версією WТКА. Серед тих, кому на церемонії урочистого відкриття вручили посвідчення майстра спорту, були і двоє наших земляків-динамівців — Сергій Левицький з обласного центру і Андрій Станіславенко з Кременця.

А в тому, що серед кікбоксерів нашого краю підростають нові майстри, не залишилося сумнівів після завершення напружених баталій, за підсумками яких скарбничка нагород збірної Тернопільщини поповнилася відразу шістьма золотими, трьома срібними і двома бронзовими медалями, завойованими в трьох розділах.

У лайт-контакті, скажімо, окрім новоспеченого майстра спорту Сергія Левицького, який захищав честь спортклубу «Золотий лев», у змаганнях дівчат також не було рівних Кірі Хшановській із кременецького «Каскаду». У турнірі дорослих «срібло» дісталося її землякові Едгарові Мьолєру, в юніорському — Андрієві Боцяну з тернопільської «Шкіряної рукавички». Нарешті третє місце виборов ще один кременчанин Роман Харитонюк, якого, до речі, тренує Андрій Станіславенко.

Та найбільше нагород найвищої проби наші земляки вибороли в боях із повним контактом. В юніорських баталіях у своїх вагових категоріях не було рівних відразу трьом вихованцям «Шкіряної рукавички» — братам Тарасові і Назарові Курдупелям та Каріні Вовк. Титул віце-чемпіона дістався їхньому одноклубникові Ростиславові Стігайлу, а третє місце — Владиславові Козаку з тернопільського «Поєдинку». Нарешті в розділі лоу-кік шосте «золото» для збірної краю виборов одноклубник останнього, Владислав Галка.

Тернопільських кікбоксерів готували до змагань також Петро Левицький, Руслан Фірман, Сергій Коптюк і Віталій Огірок.

На фото: тернопільські кікбоксери після церемонії нагородження. В центрі — тренер Петро ЛЕВИЦЬКИЙ.

Фото з архіву Петра ЛЕВИЦЬКОГО