Що не тур, то з кимось із лідерів

Що не тур, то з кимось із лідерів

Обмежена кількість учасників групи «А» чемпіонату України з футболу в другій лізі, де між собою конкурують усього десять колективів, спричиняє доволі некомфортний стан для тих, хто перебуває в нижній частині турнірної таблиці. Чи не в кожному наступному матчі їм доводиться з’ясовувати стосунки з кимось із фаворитів.

Сказане, звісно, стосується і тернопільської «Ниви», яка після поразки в першому офіційному матчі цього року в гостях від житомирського «Полісся» змушена була опуститися на восьму сходинку. Другий підряд виїзний поєдинок довелося грати проти команди, яка у разі перемоги над підопічними Василя Малика та цілком можливих невдач головних конкурентів чи не гарантовано підіймалася на другий рядок.

Однак «весняний» футбол у «шльопанцях» на полях зі штучним покриттям аж ніяк не гарантує, що умовним фаворитам заздалегідь гарантована перемога. І суботній поєдинок дев’ятнадцятого туру між вінницькою і тернопільською «Нивами» це наочно проілюстрував. Рівна гра приблизно рівних за майстерністю «чаклунів» м’яча з найнижчого дивізіону вітчизняного футболу за умови не надто упередженого суддівства, здавалося, неминуче мала завершитися нічийним підсумком.

Та… приблизно за п’ять хвилин до завершення другого тайму господарів підвів один із захисників. Не встиг вчасно зреагувати на стрімкий прорив із лівого флангу Ігоря Гатали, збивши півзахисника гостей на лінії свого штрафного майданчика. Безсумнівний одинадцятиметровий, який холоднокровно реалізував лідер атак тернопільців Олексій Литовченко, — 1:0. Перша в цьому році перемога, звісно, не могла не покращити настрій жовто-зеленим.

Інші результати дев’ятнадцятого туру: «Полісся» (Житомир) — «Буковина» (Чернівці) — 0:1, «Минай» (Закарпатська область) — «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) — 1:2, «Черкащина» — «Поділля» (Хмельницький) — 3:0, «Калуш» — «Верес» (Рівне) — 0:0.

Уже сьогодні, 17 квітня, матчем «Нива» (Тернопіль) —«Черкащина» розпочнуться поєдинки двадцятого туру. Гра відбудеться на Тернопільському міському стадіоні. Початок — о 18-й годині.

Фото із сайту ФК «Нива» (Вінниця)