Заслін — підпільним «наливайкам»

Заслін — підпільним «наливайкам»

Повідомлення від головного управління ДФС у Тернопільській області. Працівники податкової міліції за процесуального керівництва прокуратури області нещодавно припинили діяльність трьох підпільних цехів, в яких здійснювалося виготовлення алкогольних напоїв.

Два підпільних цехи, де проводили виготовлення фальсифікованої горілки, знаходилися в Бережанському районі. Крім виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції та її збуту, там реалізовували й алкогольні напої елітних іноземних брендів без вітчизняних марок акцизного податку для імпортованих підакцизних товарів та тютюнових виробів іноземного виробництва без вітчизняних марок акцизного податку для імпортованих підакцизних товарів. Ще один підпільний цех, в якому виготовляли фальсифіковані коньячні вироби, працював у Козівському районі.

Податкові міліціонери провели дванадцять обшуків у місцях розливу, зберігання та реалізації фальсифікату, а також транспортних засобів, якими перевозили підпільний алкоголь.

Вилучено орієнтовно 2 тисячі літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, значна частина яких розлита у так звані бег-ін-бокси, що заборонено законом. Окрім цього, вилучено понад 600 підроблених марок акцизного податку для алкогольних напоїв, а також харчові есенції, які використовувалися для виготовлення фальсифікованого коньяку, обладнання для змішування, очищення та перекачування спиртосуміші, значна кількість тари. А ще — 3,8 тисячі літрів спирту, якого було би достатньо для виготовлення 9,4 тисячі літрів фальсифікованих алкогольних напоїв. Загалом вартість вилученого з незаконного обігу складає 3,4 мільйона гривень.

Завдяки цьому упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму приблизно 600 тисяч гривень. Триває досудове розслідування.

Варто зауважити, що загалом із початку року працівники податкової міліції області вилучили з незаконного обігу незаконно виготовлених підакцизних товарів на суму 11,4 мільйона гривень, суди прийняли рішення про конфіскацію в дохід держави вилучених з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 5,8 мільйона гривень.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області