ПДВ до бюджету від платників Тернопільщини

ПДВ до бюджету від платників Тернопільщини

За п’ять місяців цього року від платників Тернопільщини до бюджету надійшло 557,7 мільйона гривень податку на додану вартість, що на 2,5 відсотка більше, ніж очікувалося. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Додаткові надходження склали 13,7 мільйона гривень. Приріст до торішніх січня-травня склав 87,4 мільйона або 18,6 відсотка.

Зокрема, в травні суб’єкти господарювання спрямували до державного бюджету 97,8 мільйона гривень ПДВ. Це на 9,5 мільйона або на 10,8 відсотка більше, ніж торік.

Станом на початок червня в нашому краї зареєстровано 2739 юридичних осіб, які є платниками податку на додану вартість. Порівняно з аналогічним торішнім періодом їхня кількість зросла на 107 осіб

Податківці також нагадали також, що у відкритій та приватній частинах електронного кабiнету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС (https://cabinet.tax.gov.ua/), платники податків мають доступ до сервісу «Дані реєстру платників ПДВ». Робота в приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, що сертифікований у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

Для перевірки даних про реєстрацію платником ПДВ достатньо здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або прізвищем, ім’я по батькові платника податків.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області