Повернули впевненість у своїх силах

Повернули впевненість у своїх силах

Після кількох невдалих ігор у чемпіонаті України з баскетболу серед чоловічих команд суперліги гравці БК «Тернопіль» повернулися на переможну стежину. Дві підряд зустрічі на власному майданчику, проведені підопічними Дмитра Забірченка наприкінці минулого тижня, завершилися їхніми впевненими виграшами.

Спочатку в гості до Файного міста завітали гравці южненського «Хіміка». Дебютанти елітного дивізіону почувалися справжніми господарями на майданчику передусім завдяки своїм американським легіонерам Аверилові Югбі та Омарові Калхуну, які на двох набрали 47 очок із 89-ти командних. Перший спромігся на потужний дабл-дабл (20 очок і 16 підбирань), інший же записав до свого активу рекордні в матчі 27 балів. Вирішальним же став початок завершальної чверті, під час якого БК «Тернопіль» зробив ледь не фантастичний ривок — 16:0. Звідси і цілком закономірна перемога наших земляків із 15-очковою різницею — 89:74.

Не мали баскетболісти «Тернополя» проблем і в недільній зустрічі з «Одесою». Господарі переважали одного з аутсайдерів регулярного турніру практично за всіма компонентами гри. Найкращим у складі БК «Тернопіль» цього разу став американський захисник Едріан Боуі, який записав до свого активу 17 балів. Знову ледве не вдався дабл-дабл його співвітчизникові Аверилові Югбі, на рахунку якого десять очок і дев’ять підбирань. Тож ще задовго до фінального свистка ніхто в перемозі господарів практично не сумнівався — 80:68 на користь БК «Тернопіль».

Здобувши 19 перемог та одинадцять разів поступившись, підопічні Дмитра Забірченка і далі четверті в елітному дивізіоні із 63,3 відсотками набраних очок. У неділю, 28 березня, гравці БК «Тернопіль» знову поміряються силами з «Одесою». Цього разу — на паркеті суперників.

На фото: момент гри між баскетбольними клубами «Одеса» і «Тернопіль».

Фото із сайту Федерації баскетболу України