На підтримку Збройних сил України

На підтримку Збройних сил України

У цей надскладний воєнний час Координаційний центр підтримки Збройних сил України та Асоціація футболу Тернопільської області проводять благодійні матчі. Саме такий поєдинок пам’яті односельців провели і в Григорові на Монастирищині Чортківського району.

Перед його початком до присутніх звернулися Олеся Яцишин, яка прочитала вірш «Розплата буде!» та Ігор Дмитрів. А після хвилини мовчання відбулися покладання квітів і виконання Державного гімна України.

У самій же зустрічі силами помірялися місцевий «Оріон» і збірна ветеранів колишнього Монастириського району. У першій її половині глядачі так і не побачили забитих м’ячів. Тож підтримувані «дванадцятим гравцем» господарі, без сумніву, отримали тренерську настанову активізуватися після відпочинку. І вже на 46-й хвилині красень-гол записав на свій рахунок Сергій Настасовський.

І далі оріонівці мали ще чимало сприятливих нагод відзначитися. Скажімо, після стрімкої атаки у стійку влучив Дмитро Дудар. А на 70-й хвилині Віталій Савків не зміг реалізувати одинадцятиметровий. Відмінну реакцію у цьому епізоді продемонстрував голкіпер ветеранів Володимир Михайлюк.

За подібне розтринькування моментів футболісти «Оріону» були покарані вже у компенсований арбітром до другого тайму час. На четвертій його хвилині рахунок зрівняв Нестор Трач — 1:1.

Тож, згідно з регламентом, для визначення володаря перехідного кубка довелося пробивати одинадцятиметрові штрафні удари. Тут уже ветерани Монастирищини продемонстрували себе в усій красі — 4:1 на їхню користь.

Після завершення зустрічі організатори визначили найкращих гравців матчу у своїх амплуа — нападника Ігоря Красія, захисника Володимира Турчака і півзахисника Олександра Білогана. А найкращими у своїх командах названі Олег Делявський і Володимир Михайлюк. На підтримку ж Збройних сил України присутні пожертвували майже чотирнадцять із половиною тисяч гривень.

Не можна також не подякувати за музичне оформлення звукорежисеру Володимирові Савківу і головному продюсеру та ведучому Ростиславові Пристаю. І, звісно, григорівському церковному хору за виконання духовного гімну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни!». Головними ж натхненниками дійства стали Василь Дмитрів, Назар Регалюк, Сергій Настасовський та Андрій Олексевич.

В. ДИСКУРСЬКИЙ.

На фото: збірна ветеранів Монастирищини з кубками за перемогу.   

Фото автора