Неблизький до Ліги чемпіонів шлях

Неблизький до Ліги чемпіонів шлях

У вівторок, 2 серпня, у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування раунду плей-оф Ліги чемпіонів. На вирішальному перед груповим турніром етапі відбору може зіграти і київське «Динамо», якщо, звісно, здолає австрійський «Штурм».

Отож, коли кияни все ж виявляться сильнішими за австрійців, їм доведеться помірятися силами з переможцем пари «Бенфіка» (Португалія) — «Мітьюлланд» (Данія).

Загалом же за підсумками жеребкування було сформовано шість пар, переможці яких і стануть учасниками групового турніру Ліги чемпіонів сезону 2022—2023 років. Як і зазвичай, організатори розділили їх на два кошики — чемпіонів своїх національних першостей (шлях чемпіонів) і представників ліг. Динамівці, природно, потрапили до останнього.

Не можна також не зауважити, що учасників поділили порівну на сіяних і несіяних відповідно до їхнього положення у клубному рейтингу. Динамівська пара, до речі, потрапила до несіяних.

Отож, у раунді плей-оф Ліги чемпіонів зустрінуться: «Динамо» (Київ)/«Штурм» (Австрія) — «Бенфіка» (Португалія)/«Мітьюлланд» (Данія), «Юніон» (Бельгія)/«Глазго Рейнджерс» (Шотландія) — «Монако» (Франція)/«ПСВ «Ейндховен» (Нідерланди), «Копенгаген» (Данія) — «Трабзонспор» (Туреччина), «Маккабі» (Хайфа, Ізраїль)/«Аполлон» (Кіпр) — «Црвена Звєзда» (Сербія)/«Пюнік» (Вірменія), «Карабах» (Азербайджан)/«Ференцварош» (Угорщина) — «Шериф» (Молдова)/«Вікторія» (Чехія), «Буде-Глімт» (Норвегія)/«Жальгіріс» (Литва) — «Лудогорець» (Болгарія)/«Динамо» (Загреб, Хорватія).

Перші матчі раунду плей-оф Ліги чемпіонів відбудуться 16/17 серпня, повторні — 23/24 серпня. Переможці приєднаються до 26-ти команд на груповому етапі Ліги чемпіонів, а команди, які програли, стануть учасниками групового етапу Ліги Європи.    

Фото із соціальних мереж