Лауреатів всеукраїнських стартів назвала латвійська Сігулда

Лауреатів всеукраїнських стартів назвала латвійська Сігулда

Практично три останні тижні вітчизняні саночники зі Львова і Кременця, де нині тільки і розвивають у нашій державі цей популярний у світі зимовий вид спорту, провели у латвійській Сігулді. Там на місцевій санно-бобслейній трасі спочатку провели навчально-тренувальний збір, а починаючи з першого листопада, визначили лауреатів кубка та чемпіонатів України з санного спорту серед дорослих, молоді віком до 23-х років та юніорів.

Честь нашого краю захищали шестеро учнів Тернопільської ОДЮСШ із зимових видів спорту та Андрій Мандзій, Юліанна Туницька й Ігор Гой, які нині вдосконалюють свою майстерність у Тернопільській ОШВСМ. Не можна також не зауважити, що згадані офіційні всеукраїнські старти планували провести ще минулої зими. Однак через відсутність достатньої кількості снігу на єдиній в Україні трасі в Кременці федерації і довелося приймати рішення про їх проведення у Латвії.

Проведені спочатку кубкові перегони завершилися подвійною перемогою кременцьких атлетів Андрія Мандзія та Юліанни Туницької в одномісних екіпажах. Натомість за підсумками змагань чоловічих двійок перемога дісталася екіпажу зі Львова. А на другу і третю сходинки п’єдесталу пошани піднялися, так би мовити, «інтернаціональні» дуети. Срібними призерами стали наш Ігор Гой разом із Ростиславом Левковичем, бронзовими — ще один кременецький санкар Максим Панчук разом із львів’янином Андрієм Муцем. А після жіночих баталій двійок скарбничка нагород збірної Тернопільщини поповнилася ще й відзнаками за друге місце, завойованими кременчанками Наташею Хитренко і Вікторією Коваль.

Не менш азартними, звісно, були і баталії в чемпіонаті України серед спортсменів усіх трьох вікових груп. У суперечці жінок реноме лідерки перегонів в одномісних санях знову підтвердила Юліана Туницька, вигравши «золото» не тільки в компанії дорослих, а й молодих атлеток віком до 23-х років та юніорок. А ось Андрієві Мандзію цього разу довелося задовольнитися титулом віцечемпіона.

Успіхи ж наших земляків у двомісних екіпажах виявилися аналогічними з тими, що були зафіксовані і після змагань на Кубок України. Разом зі своїми львівськими партнерами по дуетах Ігор Гой завоював «срібло», Максим Панчук — «бронзу». Так само, як і на другу сходинку п’єдесталу пошани зійшов жіночий дует у складі кременцьких спортсменок Наташі Хитренко і Вікторії Коваль.

Уже згаданий молодіжний чемпіонат України, крім «золота» Юліанни Туницької, приніс збірній Тернопільської області ще чемпіонський титул, завойований згаданою двійкою дівчат у складі Хитренко — Коваль. В одномісних же санях друге місце ще завоював Вадим Швед, третє — Антон Шевчук, у двомісних — «срібло» у Максима Панчука, завойоване зі своїм львівським партнером по екіпажу.

Нарешті, здобутки наших земляків під час юніорських стартів майже тотожні з молодіжними. За винятком хіба того, що Вадим Швед та Антон Шевчук помінялися другою і третьою сходинками п’єдесталу пошани. На завершення ж не можна не згадати і про те, що за підсумками чемпіонатів Максим Панчук став майстром спорту.

На фото: задоволені вітчизняні саночники після завершення змагань у Сігулді.

Фото із соціальних мереж