Дався взнаки досвід гравців дебютанта

Дався взнаки досвід гравців дебютанта

Минулої п’ятниці, 11 серпня, у Бучі під Києвом гравці тернопільської «Ниви» провели виїзний матч третього туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги з дебютантом групи «А» — «Нивою» з Бузової. Поєдинок завершився з рахунком 2:1 на користь господарів поля.

Ті з уболівальників, хто знайшов час переглянути зустріч наживо, звісно ж, не могли після неї не дійти висновку, що на підсумковий результат протистояння вплинув чималий досвід окремих підопічних Ігоря Жабченка, які свого часу виступали і в елітному дивізіоні вітчизняного футболу. Таких скажімо, як Руслан Паламар, Владислав Нехтій чи Михайло Сергійчук.

Саме останній уже в дебюті зустрічі на четвертій хвилині реалізував одинадцятиметровий, впевнено перегравши Максима Механіва. А після того, як господарі домоглися бажаного, гра стала ще більш інтенсивнішою. Конкуренти не цуралися нав’язувати один одному боротьбу чи не на кожному клаптику поля, діяти, так би мовити, нога в ногу.

У складі жовто-зелених активними діями у першій половині зустрічі передусім запам’ятався Ігор Гатала. Для прикладу, увірвався до штрафного майданчика суперників і небезпечно прострілив на Романа Волохатого. Та стражу воріт команди з Бузової Георгієві Климову вдалося виручити партнерів по команді. Чи удар Ігоря в кут воріт після прострілу Максима Проціва, коли голкіперу суперників допомогла вийти з непростої ситуації стійка його ж воріт.

Напруга зустрічі не спала і після відпочинку. На 62-й хвилині вже згаданому Русланові Паламарю вдалося подвоїти перевагу своєї команди, заставши зненацька Максима Механіва ударом у дальній від нього кут воріт. Однак підопічні Василя Малика і не подумали здаватися. І вже за п’ять хвилин Андрій Різник ударом з далекої відстані скоротив відставання до мінімуму — 1:2.

Двома надзвичайно небезпечними моментами тернопільської «Ниви» запам’яталася і кінцівка зустрічі. Проте Романові Волохатому досягти бажаного не вдалося. Як і Максимові Демчуку після того, як із лінії своїх воріт шкіряну кулю вибив захисник господарів Юрій Потімков.

Результати інших поєдинків третього туру: «Прикарпаття» — «Карпати» — 0:1, «Епіцентр» — «Агробізнес» — 1:1, «Буковина» — «Хуст» — 0:0, «Металіст» — «Поділля» — 1:1. Після трьох проведених зустрічей в активі наших земляків шість очок, які дозволяють жовто-зеленим посідати четверту сходинку турнірної таблиці.

У неділю, 20 серпня, у матчі четвертого туру тернопільська «Нива» прийматиме на своєму полі харківський «Металіст».

Фото з офіційного сайту тернопільської «Ниви»