Віримо у земляків!

Віримо у земляків!

Надзвичайно успішно розпочалися XXIV літні Дефлімпійські ігри в бразильському місті Кашіас-ду-Сул для збірної України. Це, нагадаю, найбільш престижні спортивні змагання сучасності серед людей із порушеннями слуху, які з лютого 2021 року перенесли на травень цього.

Уже під час першого дня баталій Україна виборола шість золотих, дві срібні та одну бронзову медалі. Причому двома нагородами найвищої проби поповнилася скарбничка особистих відзнак вихованця тернопільського плавання, а нині студента Олімпійського коледжу імені І. Піддубного Іллі Султанова. Спочатку нашому земляку не було рівних у вирішальному запливі на п’ятдесят метрів батерфляєм. А пізніше разом із партнерами по естафетній команді Іваном Зінченком, Артемом Карнишем, Владиславом Адамовичем, Ростиславом Якубовським, Олексієм Литвиненком, Олексієм Коломійцем і Максимом Дудником зробили все можливе для того, аби стати і дефлімпійськими чемпіонами у чоловічій естафеті 4 по 100 метрів вільним стилем.

Натомість у комплексному плаванні на 200 метрів третьою дісталася фінішу Ірина Терещенко.

Яскрава переможна дебютна крапка на Дефлімпіаді, до речі, для прихильників спорту людей із порушеннями слуху не стала сенсацією. Адже і на попередній Дефлімпіаді українці фінішували другими в командному заліку, завоювавши аж 99 медалей, серед яких 21 золота.

Що ж стосується нинішніх стартів, то Україну представляють 170 учасників у шістнадцяти із 21-го виду спорту. Наші земляки поборються також за нагороди в бадмінтоні, чоловічому баскетболі, вільній і греко-римській боротьбі, велосипедному спорті, чоловічому і жіночому волейболі, дзюдо, карате, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, чоловічому і жіночому пляжному волейболі, спортивному орієнтуванні, настільному тенісі, тхеквондо і чоловічому волейболі.

Честь тернопільського регіонального центру «Інваспорт», нагадаю, захищають дзюдоїстка Марія Бала, легкоатлетка Руслана Муравська і футболіст Іван Рудзевич. Але не тільки вони. Чимало вихідців із Тернопільщини нині виступають на Дефлімпіаді за столицю нашої держави. Мова не тільки про згаданого Іллю Султанова, а й про майстриню малої ракетки Роксолану Будник, волейболістів Андрія Грушку та Анну Білоус.

Успіхів усім вам! Прихильники спорту Тернопільщини щиро зичать підкорити нові спортивні вершини!

На фото: щасливий Ілля СУЛТАНОВ разом зі своїми наставниками.  

Фото з вільних джерел