На виїзді краще, ніж удома

На виїзді краще, ніж удома

Сьогодні, 23 вересня, футболісти тернопільської «Ниви» першими розпочали п’ятий тур чемпіонату України серед команд групи «А» першої ліги. У Демидові Київської області, де вони власне і стартували нинішньої першості, підопічні вже виконувача обов’язків головного тренера Сергія Задорожного домоглися і своєї дебютної у цьому сезоні перемоги, здолавши номінальних господарів із ФСК «Маріуполь» із рахунком 2:0.

Тим прихильникам гри мільйонів, хто мав нагоду переглянути цю зустріч у прямому ефірі, не могла не кинутися у вічі та обставина, що зелено-жовті ледве не з початку двобою переважали конкурентів. Для того ж, аби втілити ігрову перевагу в матеріальну, нашим землякам знадобилося менше пів години. На 24-й хвилині після навісу Андрія Малащука зі штрафного старання партнерів по команді ударом головою довершив центральний оборонець Андрій Зінь.

І другий у цій зустрічі гол наші земляки забили завдяки перевазі над конкурентами на другому «поверсі» після виконання стандартного положення. Цього разу її величність спортивна фортуна посміхнулася іншому захиснику Олегові Хруставці. Сталося це невдовзі після відпочинку, на 47-й хвилині. Із неприємного ж — хіба травма автора двох гольових передач Андрія Малащука, який усередині другого тайму, схоже, зазнав доволі серйозного ушкодження в ігровому епізоді.

Тож в активі «Ниви» вже п’ять балів. Чи вдасться їй упритул наблизитися до когось із чільного квартету, звісно, залежить від інших поєдинків, які будуть зіграні найближчих суботи і неділі.

На фото: одним із лідерів колективу, без сумніву, є і голкіпер Максим МЕХАНІВ — другу гру поспіль йому вдалося зберегти свої ворота недоторканими.

Фото із офіційного сайту ФК «Нива»