Сплата єдиного внеску зросла

Сплата єдиного внеску зросла

Упродовж восьми місяців цього року суб’єкти господарювання краю сплатили 4 мільярди 694,2 мільйона гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун.

Посадовець також додав, що порівняно з аналогічним торішнім періодом сплата зросла на 645 мільйонів гривень. Лише у серпні наші краяни спрямували до бюджету 558,7 мільйона гривень єдиного внеску.

Податківці нагадали, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. Несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальна, а з січня 2023 року це — 1474 гривень.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області