Ці неперевершені дзюдоїстки

Ці неперевершені дзюдоїстки

У казахському місті Туркестані визначилися лауреати цьогорічного чемпіонату світу з дзюдо серед спортсменів із порушеннями слуху. За нагороди сперечалася понад сотня атлетів із вісімнадцяти країн.

Як і зазвичай, одними з головних фаворитів планетарного форуму стали вітчизняні дзюдоїсти. Національній дефлімпійській збірній України виявилося до снаги завоювати шість золотих, чотири срібні і сім бронзових медалей. Серед тих, хто доклався до тріумфального виступу, і підопічні заслуженого тренера України Леона Уруського з Теребовлянщини, які навчаються на факультеті фізичного виховання Тернопільського національного університету імені В. Гнатюка.

Передусім варто згадати Софію Волянюк. У суперечці спортсменок, чия вага не перевищує 57 кілограмів, їй не було рівних як в особистих протистояннях, так і в командних. Не підвела і досвідчена Марія Бала. Цього разу поповнила власну скарбничку нагород особистою «бронзою» за досягнення у ваговій категорії до 78 кілограмів і відзнакою за перше місце в команді. А у ваговій категорії до 70 кілограмів третє місце завоювала уродженка Ниркова Чортківського району Галина Винниченко.

Прихильники цього виду єдиноборств щиро привітали команду з яскравими перемогами та побажали якнайкраще підготуватися до літніх Дефлімпійських ігор 2025 року у Токіо.

На фото: під час урочистої церемонії нагородження українських дзюдоїсток за командну перемогу.

Фото із соціальних мереж